СЛАВУ „САБОР СРПСКИХ СВЕТИТЕЉА“ ОБЕЛЕЖИЛА ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА
14.09.2014


Нишка Градска општина Палилула, на чијој се територији налази најстарији део града у коме се у највећој мери задржао стари градски дух обележила је своју славу – “Сабор српских светитеља”. Руководство општине је задовољно постигнутим а челници града обећали су помоћ да нишка Палилула задржи стара обележја и оствари визију развоја.

Председник Бобан Џунић и градоначелник Ниша Зоран Перишић честитали су свим Палилулцима овај дан и обећали да ће Палилула успешно настави свој друштвени и економски развој. Према нашем плану развоја Градска општина Палилула убудуће ће се, уколико за то буде довољно новца, фокусирати на инфраструктурном опремању своје територије, изјавио је председник општине Бобан Џунић. На општинској слави је и градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић обећао помоћ града како би Палилула задржала карактеристичан старински сјај, али се и довољно модернизовала не би ли олакшала живот својим становницима.

Славској свечаности општине Палилула присуствовао је велики број представника локалних власти, генерални конзул Републике Бугарске у Нишу, представници савета грађана, директори јавних предузећа, представници организација цивилног друштва и медија.

У присуству свештенства Нишке епархије, обављен је обред сечење славског колача а свечаној атмосфери допринела је и етно група „Нишко зоне“ која је извела неколико етно нумера. (ЕКОполис мрежа, Д.Видојковић).

ГАЛЕРИЈА СЛИКА - facebook